Beeld van infographics en iconen

Mensen zijn lui. Bijna niemand leest de tekst op een website of in een brochure. Ze scannen alleen. Maar als ondernemer wil je toch graag je verhaal kwijt. Je wilt vertellen hoe goed jouw product, dienst of bedrijf is. Maar hoe krijg je dat voor elkaar als je klanten weigeren te lezen? Infographics en iconen bieden uitkomst.

Iconen

Een icoon is een kleine tekening die in al zijn eenvoud een duidelijke betekenis overbrengt. Daarom zijn iconen zo krachtig in communicatie.

Een professioneel ontworpen icoon vertelt jouw klanten meer in één oogopslag, dan een heel uitgeschreven verhaal. Een effectief icoon kan tientallen woorden vervangen. Maar let op (!) een icoon moet wel passen bij jouw huisstijl, anders verliest hij aan kracht.

Waarvoor gebruik je iconen?

  • website: klant-voordelen opsommen
  • webshop: product-voordelen communiceren
  • ondersteuning: in presentatie’s en reclame
  • applicatie: functionaliteit laten zien
  • bedrijf: kernwaarden verduidelijken

Infographics

Als ondernemer communiceer je het liefst zo simpel mogelijk. Hoe simpeler, hoe groter de kans dat je begrepen wordt. Maar helaas is dat niet altijd mogelijk. Sommige zaken zijn nou eenmaal ingewikkeld en verlangen veel tekst en uitleg.

Een infographic biedt uitkomst: door een duidelijke afbeelding krijgt jouw doelgroep snel inzicht in complexe materie. En of dit de werking van een verbrandingsmotor is, of de voordelen van gezond eten. Dat maakt niet uit.

Met onze infographics verwerken jouw klanten binnen enkele seconden de meest ingewikkelde stof. De infographic komt dan in de plaats van honderden woorden. Honderden woorden die anders door niemand worden gelezen.

Want zeg nou eerlijk: jouw favoriete schoolboeken hadden toch ook plaatjes?

Optin nieuwsbrief van Studio Evers

Ja! Ik meld me aan voor de nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!

Share This